Glemt Passord?

Saksbehandlers rutiner og ansvar

Når saksbehandlere mottar henvendelser/informasjon som krever politisk behandling, skal det avtales med rådmannen (alternativt den rådmannen har delegert ansvaret til) om at saken må forberedes til politisk behandling.

Saksdokumentet skal inneholde følgende momenter:

  • Vedlegg (hvis nødvendig)
  • Saksopplysninger
  • Saksbehandlers vurdering
  • Rådmannens forslag til vedtak

Saksopplysninger

Skal inneholde alle opplysninger som er nødvendig for å danne det korrekte bildet på saken. Opplysningene skal gis på nøytralt grunnlag og klart tilhøre saken. Det skal være samsvar mellom saksopplysninger og eventuelle vedlegg som følger med saken.

Saksbehandlers vurdering

Her skal saksbehandler kunne gi en egen, selvstendig vurdering. Vurderingen må ha sammenheng med de momenter som er gitt i saksopplysningene – her skal det være samsvar.

Rådmannens forslag til vedtak

Som saksbehandler er du gitt det praktiske ansvar for saksforberedelsen og er gjennom saksbehandlers vurdering gitt mulighet til selvstendig synspunkt i den enkelte sak.

Når det gjelder forslag til vedtak, skal dette diskuteres med og godkjennes av rådmannen før saken legges fram for det politiske organet.

Forslag til vedtak skal være tydelig og kunne forstås på selvstendig grunnlag, uten at man i ettertid er avhengig av å lese hele saken for å forstå forslag til vedtak.

I forslag til vedtak som inneholder økonomiske konsekvenser, skal budsjettreguleringen dette medfører framgå tydelig.

Godkjenning av saksdokumenter

Rådmannen skal godkjenne alle saker. Sakene må oversendes fortløpende slik at rådmannen rekker å sette seg inn i/godkjenne alle sakene innenfor den fristen som er satt for hvert enkelt utvalg.

Etter politisk behandling:

Etter endt politisk behandling er det hver enkelt saksbehandler som er ansvarlig for å sende ut partsbrev i de sakene de har ansvar for.